Tips och Nyheter

Senaste artiklar

Mest lästa

 • Minska stress för katt i nytt hem
  Minska stress för katt i nytt hem
  1844 Visningar

  Att flytta till ett nytt hem är en stress för alla katter. Vi som djurägare kan minska stressen genom att erbjuda en avstressande miljö samt använda oss av lugnande feromoner och Kosttillskott. Det är härligt att våra små familjemedlemmar har olika personligheter. Ibland händer det att våra katter är skygga eller rädda av olika anledningar. Vissa djur som haft en tuff start i livet kan vara lite otrygga då de kommer in i en ny familj, så man måste har tålamod! Det tar lång tid att få dem som...

  Läs mer
 • Katter som klöser på möbler
  Katter som klöser på möbler
  1345 Visningar

  Katter är härliga busiga husdjur. Det är helt naturligt för katter att klösa. Att sätta stopp för klösandet kan vi inte göra, men vi kan ge våra katter möjligheter att klösa inomhus så att de inte börjar klösa på föremål vi är rädda om, så som de dyra högtalarna eller favoritsoffan. Här följer några tips om vad du kan göra för att förhindra att din katt klöser på ”olovligt byte”.

  Läs mer
 • Plocka fästingar från hund och katt
  Plocka fästingar från hund och katt
  976 Visningar

  Det är viktigt att man plockar fästingen så fort man hittar den. Man skall söka igenom sitt djur och sig själv varje dag. Borrelia och Anaplasmos smittar inte direkt då fästingen biter sig fast utan det kan dröja upp till ett dygn innan smitta överförs. TBE som är en smittsam hjärnhinneinflammation smittar snabbare efter att fästingen bitit tag i huden då viruset som orsakar sjukdomen finns i fästingens spottkörtlar.

  Läs mer
 • Hjälp mot åksjuka för hund och katt
  Hjälp mot åksjuka för hund och katt
  925 Visningar

  Många djurägare har varit med om att deras hundar eller katter blivit åksjuka och vet hur stressande detta kan vara både för djur och djurägare. Vi ger här lite tips på hur ni kan öka chanserna för en behaglig biltur.

  Läs mer
 • Fukteksem hos hund
  Fukteksem hos hund
  857 Visningar

  Fukteksem, som även kallas hot spot, är en bakteriell infektion på ett litet område i huden. Ofta kan det fuktande eksemet uppstå efter sommarens bad.  Man kan förebygga fukteksem genom att stärka hundens hudbarriär och minska inflammationen i huden genom ett kontinuerligt tillskott av essentiella fettsyror. Både Viacutan och Megaderm innehåller rätt kombination av omega 3 och omega 6 fettsyror samt antioxidanter som lindrar inflammatoriska och allergiska reaktioner.

  Läs mer
 • Förbygg övervikt hos din katt
  Förbygg övervikt hos din katt
  794 Visningar

  Vildkatter äter 10-20 gånger av små måltider om dygnet. De tillbringar flera timmar om dygnet att söka och jaga efter födan. Om du som djurägare försöker efterlikna dessa matbeteenden så ökar du kattens motion och minskar risken för stress och oönskat beteende som kopplas ihop med katter som får för lite stimulans av problem lösning.

  Läs mer
 • Feliway doftferomoner för din katt
  Feliway doftferomoner för din katt
  708 Visningar

  Feliway verkar genom så kallade fermoner vilket är ett naturligt sätt att komma till rätta med beteendeproblem hos katt. Många studier visar på hur doftferomoner kan hjälpa djur som har stressorsakade problem. Feromoner är kemiska signaler som djuren inom samma art använder för att kommunicera med varandra. Feromoner som avges av en individ kan påverka och ändra beteendet hos en annan individ. De mest kända feromonerna är sexualferomonerna som används av honor då de vill signalera till...

  Läs mer
 • Rävskabb hos hund och katt
  Rävskabb hos hund och katt
  572 Visningar

  Det finns olika skabbdjur; öronskabb, rävskabb, mjällkvalster, hårsäckskvalster etc. Rävskabben (Sarcoptes scabei) är rätt artspecifik och smittar framförallt räv och hund. Kvalstret kan vid sällsynta fall överföras till oss människor och ge oss så kallad ”skenskabb”. Man ser små röda prickar som kliar på områden som har varit mycket i direktkontakt med hunden. Till exempel om man sover tätt intill sin hund. Oftast läker dessa förändringar på människa ut spontant då man behandlar hunden.

  Läs mer
 • Skydda din häst mot knott
  Skydda din häst mot knott
  462 Visningar

  Sommaren är inte helt problemfritt för hästarna på bete. Särskilt på våren skall man vara försiktigt invid betessläppen genom att skydda sina hästar mot insektsangrep. Knott och mygg kläcks på våren i stillastående vatten. Knott besvärar mest hästarna på kvällar och natten men de kan förekomma i skuggiga delar av din hästs bete. Flugor kan sprida infektioner, ge upphov till klåda och hudsår. Bromsarnas bett gör mycket ont och hästarna försöker springa ifrån dem eller på andra sätt komma undan...

  Läs mer
 • Urinprovtagning på katt hemma
  Urinprovtagning på katt hemma
  362 Visningar

  Vid vissa sjukdomar kan det vara bra och viktigt att man kan kontrollera behandling med hjälp av ett urinprov som du sedan lämnar in till din veterinär. Vi berättar med om hur du kan ta urinprov hemma och för vilka sjukdomar det kan vara aktuellt.

  Läs mer
 • Aktivera och motionera din katt
  Aktivera och motionera din katt
  351 Visningar

  Motion sänker blodsockret i blodet och katten och hunden kan gå ned i vikt. Om man inför 10 minuter av motion dagligen kan det göra en skillnad på blodsockervärdena, vilket är extra viktigt om din katt har diabetes. Det är lättare att öka motionen för sin hund. Då du skall motionera din katt så får man ha fantasi. Du kan till exempel låta katten arbeta för att få tag på maten.

  Läs mer
 • Demens hos katt - beteendeförändringar hos katt
  Demens hos katt - beteendeförändringar hos katt
  245 Visningar

  Äldre katter kan precis som människor få lite ålderskrämpor som sämre hörsel, stela leder och sämre syn. Ibland så kan också tankeförmågan bli lite långsammare och katter kan också drabbas av demens. Artikeln tar upp hur du känner igen om din katt är drabbad av demens samt hur du kan hjälpa din äldre katt som börjar bli lite glömsk.

  Läs mer
Showing 1 to 12 of 35 (3 Pages)