Tips och Nyheter

Senaste artiklar

Mest lästa

 • Vad finns det för effektiva fästingmedel?
  Vad finns det för effektiva fästingmedel?
  4031 Visningar

  Fästingar ställer till problem för många djurägare och djur. Fästingar bär på flera allvarliga sjukdomar som kan smitta oss och våra husdjur. Det är därför viktigt att vi förebygger att fästingarna biter oss eller våra djur. 

  Läs mer
 • Minska stress för katt i nytt hem
  Minska stress för katt i nytt hem
  2798 Visningar

  Att flytta till ett nytt hem är en stress för alla katter. Vi som djurägare kan minska stressen genom att erbjuda en avstressande miljö samt använda oss av lugnande feromoner och Kosttillskott. Det är härligt att våra små familjemedlemmar har olika personligheter. Ibland händer det att våra katter är skygga eller rädda av olika anledningar. Vissa djur som haft en tuff start i livet kan vara lite otrygga då de kommer in i en ny familj, så man måste har tålamod! Det tar lång tid att få dem som...

  Läs mer
 • Plocka fästingar från hund och katt
  Plocka fästingar från hund och katt
  1876 Visningar

  Det är viktigt att man plockar fästingen så fort man hittar den. Man skall söka igenom sitt djur och sig själv varje dag. Borrelia och Anaplasmos smittar inte direkt då fästingen biter sig fast utan det kan dröja upp till ett dygn innan smitta överförs. TBE som är en smittsam hjärnhinneinflammation smittar snabbare efter att fästingen bitit tag i huden då viruset som orsakar sjukdomen finns i fästingens spottkörtlar.

  Läs mer
 • Katter som klöser på möbler
  Katter som klöser på möbler
  1836 Visningar

  Katter är härliga busiga husdjur. Det är helt naturligt för katter att klösa. Att sätta stopp för klösandet kan vi inte göra, men vi kan ge våra katter möjligheter att klösa inomhus så att de inte börjar klösa på föremål vi är rädda om, så som de dyra högtalarna eller favoritsoffan. Här följer några tips om vad du kan göra för att förhindra att din katt klöser på ”olovligt byte”.

  Läs mer
 • Demens hos katt - beteendeförändringar hos katt
  Demens hos katt - beteendeförändringar hos katt
  1787 Visningar

  Äldre katter kan precis som människor få lite ålderskrämpor som sämre hörsel, stela leder och sämre syn. Ibland så kan också tankeförmågan bli lite långsammare och katter kan också drabbas av demens. Artikeln tar upp hur du känner igen om din katt är drabbad av demens samt hur du kan hjälpa din äldre katt som börjar bli lite glömsk.

  Läs mer
 • HJÄLP mitt djur har loppor - vad gör jag?
  HJÄLP mitt djur har loppor - vad gör jag?
  1669 Visningar

  Loppor kan orsaka mycket bekymmer för både dig och ditt djur om man får in dem i huset. Lär dig känna igen tecknen på om din katt/hund har fått loppor och läs om vilka effektiva medel det finns som skyddar ditt djur ifrån att drabbas över huvudtaget. Varför är det viktigt att städa hemmet extra noga vid loppangrepp?

  Läs mer
 • Hjälp mot åksjuka för hund och katt
  Hjälp mot åksjuka för hund och katt
  1290 Visningar

  Många djurägare har varit med om att deras hundar eller katter blivit åksjuka och vet hur stressande detta kan vara både för djur och djurägare. Vi ger här lite tips på hur ni kan öka chanserna för en behaglig biltur.

  Läs mer
 • Varför jamar min äldre katt på nätterna
  Varför jamar min äldre katt på nätterna
  1198 Visningar

  Äldre katter som pratar under nattetid är ett relativt vanligt fenomen.  En undersökning där kattägare fick svara på frågor om deras äldre katters beteende, så svarade 28 % att deras katter jamade mer och ville ha uppmärksamhet under nattetid. Ett ökade jamande kan bero på att din katt har drabbats av en sjukdom. Läs vår artikel & lär dig hur du kan hjälpa din äldre katt.

  Läs mer
 • Fukteksem hos hund
  Fukteksem hos hund
  1127 Visningar

  Fukteksem, som även kallas hot spot, är en bakteriell infektion på ett litet område i huden. Ofta kan det fuktande eksemet uppstå efter sommarens bad.  Man kan förebygga fukteksem genom att stärka hundens hudbarriär och minska inflammationen i huden genom ett kontinuerligt tillskott av essentiella fettsyror. Både Viacutan och Megaderm innehåller rätt kombination av omega 3 och omega 6 fettsyror samt antioxidanter som lindrar inflammatoriska och allergiska reaktioner.

  Läs mer
 • Tips på hur du kan hjälpa din döva katt
  Tips på hur du kan hjälpa din döva katt
  1019 Visningar

  Med åldern är det normalt att katter liksom människor får en försämrad hörsel. Hörselnedsättning kan påskyndas av olika sjukdomar/skador som till exempel öroninfektioner, höga ljud eller tumörsjukdomar i hörselgången.

  Läs mer
 • Fettlever hos katt
  Fettlever hos katt
  971 Visningar

  Levern utför många viktiga uppgifter i kroppen och om levern inte fungerar får vi snabbt följdsjukdomar. Orsakerna till leverproblem kan vara många och ibland har de till en början inte alls med levern att göra. 

  Läs mer
 • Förbygg övervikt hos din katt
  Förbygg övervikt hos din katt
  947 Visningar

  Vildkatter äter 10-20 gånger av små måltider om dygnet. De tillbringar flera timmar om dygnet att söka och jaga efter födan. Om du som djurägare försöker efterlikna dessa matbeteenden så ökar du kattens motion och minskar risken för stress och oönskat beteende som kopplas ihop med katter som får för lite stimulans av problem lösning.

  Läs mer
Showing 1 to 12 of 36 (3 Pages)