Tips och Nyheter

Senaste artiklar

 • Vanliga förgiftningar som drabbar våra husdjur
  Vanliga förgiftningar som drabbar våra husdjur
  37 Visningar

  Våra små djur är nyfikna av naturen och de kan ibland få i sig saker som är giftiga för dem. De flesta förgiftningar är olyckshändelser. Det kan vara en tablett av matte eller husses mediciner som tappas ner på golvet och vips försvinner den in i hundens mun. Eller så kan det vara kan det vara giftiga blommor som den nyfikna katten tuggar på. Det vanligaste är att djuren får i sig giftet via munnen men det finns även förgiftningar som sker efter att katten /hunden fått på sig gifter på huden,...

  Läs mer
 • Njursjukdom hos katt - hur kan jag behandla min njursjuka katt med fosfatbindare?
  Njursjukdom hos katt - hur kan jag behandla min njursjuka katt med fosfatbindare?
  30 Visningar

  Vid njursjukdom får njurarna problem med balansen av olika ämnen. Fosfor är ett sådant ämne som katter (och hundar ) med njursjukdom kan få för mycket utav. För höga halter av fosfor skadar njurarna ännu mer. Vid njursjukdom är det därför viktigt att minska intaget att fosfor i maten som katterna (och hundarna )äter.

  Läs mer
 • Njursjukdom hos katt - hur får jag min njursjuka katt att dricka mer?
  Njursjukdom hos katt - hur får jag min njursjuka katt att dricka mer?
  62 Visningar

  Vätskebalansen hos njurkatter är viktig att kontrollera. Njurkatter har inte samma förmåga att koncentrera sin urin som firska katter har, därför är det viktigt att du håller koll på att din njurkatt får i sig tillrcäkligt med vätska.  Lär dig hur du vet om din katt är uttorkad och artikeln ger dig handfasta tips åp hur du kan få i din njurkisse mer vätska.

  Läs mer
 • Hur behandlar man katter som har diabetes?
  Hur behandlar man katter som har diabetes?
  74 Visningar

  Diabetes Mellitus är en vanlig sjukdom hos äldre katter. Många katter kan leva flera år med sjukdomen och ha god livskvalitet om man sätter in behandling i god tid samt går på regelbundna kontroler hos kattens veterinär. Diabetes kräver ofta att man behöver behandla sin katt med insulin livet ut eller under en startperiod. Det är även viktigt att diabeteskatten får en mat som håller blodsockret på en jämn nivå under dygnets timmar.

  Läs mer
 • Varför får katter & hundar diabetes & hur vet jag om min katt eller hund har diabetes?
  Varför får katter & hundar diabetes & hur vet jag om min katt eller hund har diabetes?
  61 Visningar

  Diabetes Mellitus eller sockersjuka som man säger i dagligt tal, är en sjukdom där djuret har ett konstant högt blodsocker(glukos). Detta ger störningar i kolhydrat, fett och protein ämnesomsättningen. Diabetes blir allt vanligare hos både våra katter och hundar då både vi och djuren lever ett mer inaktivt liv och drabbas i högre utsträckning av övervikt. 

  Läs mer
 • Demens hos katt - beteendeförändringar hos katt
  Demens hos katt - beteendeförändringar hos katt
  208 Visningar

  Äldre katter kan precis som människor få lite ålderskrämpor som sämre hörsel, stela leder och sämre syn. Ibland så kan också tankeförmågan bli lite långsammare och katter kan också drabbas av demens. Artikeln tar upp hur du känner igen om din katt är drabbad av demens samt hur du kan hjälpa din äldre katt som börjar bli lite glömsk.

  Läs mer
 • Artros ett vanligt hälsoproblem hos katter
  Artros ett vanligt hälsoproblem hos katter
  60 Visningar

  Många katter lider i tysthet av ledsmärtor som blir vanligare då katten blir äldre. Lär dig känna igen tecknen på ledstelhet & ledsmärta och hur du kan behandla och hjälpa din katt.

  Läs mer
 • Huggormsbett hos hund och katt
  Huggormsbett hos hund och katt
  42 Visningar

  Hur märker du om ditt djur har blivit biten av en huggorm? och fortsättninsgvis vad gör du om ditt djur blir huggormsbitet?

  Läs mer
 • Fettlever hos katt
  Fettlever hos katt
  155 Visningar

  Levern utför många viktiga uppgifter i kroppen och om levern inte fungerar får vi snabbt följdsjukdomar. Orsakerna till leverproblem kan vara många och ibland har de till en början inte alls med levern att göra. 

  Läs mer
 • Högt blodtryck hos katt - den tysta dödaren
  Högt blodtryck hos katt - den tysta dödaren
  104 Visningar

  Att människor ofta drabbas av högt blodtryck/hypertension med stigande ålder är ett välkänt problem. På senare år har vi förstått att även katter drabbas av denna sjukdom och att högt blodtryck är ett vanligt förekommande problem. Man har kallat högt blodtryck för den ”tysta dödaren” och troligen är det fler katter som har högt blodtryck än vad vi vet. Vi behöver ta mer blodtryck på våra katter. 

  Läs mer
 • Påskilljor är giftiga för din katt & hund
  Påskilljor är giftiga för din katt & hund
  29 Visningar

  Visste du att påskliljor och blommor ifrån släktet liljor är jätte giftigt för katter. Lär dig känna igen tecknen på förgiftning med påskliljor och läs om hur din veterinär behandlar din katt om den fått i sig växten.

  Läs mer
 • Infektiös hepatit - smittsam leversjukdom hos hund i Sverige
  Infektiös hepatit - smittsam leversjukdom hos hund i Sverige
  73 Visningar

  Februari 2019 kom det in en mycket dålig hund till en veterinärklinik i Alingsås i Västra götaland. Hunden hade feber,  blödde och fick sedan leversvikt, vilket gjorde att veterinären misstänkte att hunden drabbats av den mycket smittsamma leversjukdomen, HCC. Tyvärr gick hunden inte att rädda men det viktigaste ni kan göra för att skydda era egna hundar och andra hundar ifrån smitta är att regelbundet vaccinera sin hund.

  Läs mer
Showing 1 to 12 of 32 (3 Pages)