Tips och Nyheter

Senaste artiklar

Senaste artiklar

 • HJÄLP min hund äter bajs! Vad gör jag?
  HJÄLP min hund äter bajs! Vad gör jag?
  1716 Visningar

  Att hundar äter sin egen eller andra djurs avföring brukar göra djurägare förtvivlade. Företeelsen kallas för koprofagi. Hundar som äter avföring är ofta yngre hundar under 1 år, sedan brukar detta vanligtvis upphöra.

  Läs mer
 • Snigelförgiftning för hund & katt
  154 Visningar

  Visste du att din hund eller katt kan bli förgiftade av att slicka på de långsamma djuren som finns i din trädgård? Det är framför allt Snigelns sekret som de utsöndrar då de blir rädda som irriterar djurs och människors slemhinnor. Sekretet kan vara svårt att få bort men djuren får ofta bara lindriga förgiftningstecken efter att ha slickat eller tuggat på en snigel. Vad som däremot är mycket farligt är vissa bekämpningsmedel mot sniglar. Läs vår artikel och se vad du kan göra.

  Läs mer
 • Kan min hund ha noskvalster?
  Kan min hund ha noskvalster?
  1030 Visningar

  Om din hund plötsligt tappat lkuktsinnet eller är irriterad i sin nos, kan den ha drabbats av den lilla parasiten noskvalstret. Lär dig mer om tecknen som kan tyda på att din hund  har noskvalster och hur du kan behandla det.

  Läs mer
 • Varför kissar min gamla katt utanför lådan?
  Varför kissar min gamla katt utanför lådan?
  1201 Visningar

  Oavsett orsaken till att katten gör sina behov utanför lådan så är detta mycket stressande för både katt och djurägare och kan verkligen fresta på förhållandet mellan katt och övriga familjemedlemmar. Det är viktigt att snabbt hitta orsaken till kattens beteendeförändring som inte allt för sällan är behandlingsbar och kan bero på att något i kattens omgivning som stressar den. 

  Läs mer
 • Varför jamar min äldre katt på nätterna
  Varför jamar min äldre katt på nätterna
  4867 Visningar

  Äldre katter som pratar under nattetid är ett relativt vanligt fenomen.  En undersökning där kattägare fick svara på frågor om deras äldre katters beteende, så svarade 28 % att deras katter jamade mer och ville ha uppmärksamhet under nattetid. Ett ökade jamande kan bero på att din katt har drabbats av en sjukdom. Läs vår artikel & lär dig hur du kan hjälpa din äldre katt.

  Läs mer
 • Hur kan jag hjälpa mitt skotträdda hund & katt på nyårsafton
  Hur kan jag hjälpa mitt skotträdda hund & katt på nyårsafton
  462 Visningar

  Även om din hund normalt inte är skotträdd är det klokt att vid nyår (och påsk) tänka på några av tipsen för att din hund skall känna sig trygg. Hemma med sin matte och husse är förstås bäst för hunden. Artikeln ger dig lite tips på hur du kan hjälpa din skotträdda & fyrverkerirädda pälskling.

  Läs mer
 • Vanliga förgiftningar som drabbar våra husdjur
  Vanliga förgiftningar som drabbar våra husdjur
  2494 Visningar

  Våra små djur är nyfikna av naturen och de kan ibland få i sig saker som är giftiga för dem. De flesta förgiftningar är olyckshändelser. Det kan vara en tablett av matte eller husses mediciner som tappas ner på golvet och vips försvinner den in i hundens mun. Eller så kan det vara kan det vara giftiga blommor som den nyfikna katten tuggar på. Det vanligaste är att djuren får i sig giftet via munnen men det finns även förgiftningar som sker efter att katten /hunden fått på sig gifter på huden,...

  Läs mer
 • Njursjukdom hos katt - hur kan jag behandla min njursjuka katt med fosfatbindare?
  Njursjukdom hos katt - hur kan jag behandla min njursjuka katt med fosfatbindare?
  970 Visningar

  Vid njursjukdom får njurarna problem med balansen av olika ämnen. Fosfor är ett sådant ämne som katter (och hundar ) med njursjukdom kan få för mycket utav. För höga halter av fosfor skadar njurarna ännu mer. Vid njursjukdom är det därför viktigt att minska intaget att fosfor i maten som katterna (och hundarna )äter.

  Läs mer
 • Njursjukdom hos katt - hur får jag min njursjuka katt att dricka mer?
  Njursjukdom hos katt - hur får jag min njursjuka katt att dricka mer?
  2259 Visningar

  Vätskebalansen hos njurkatter är viktig att kontrollera. Njurkatter har inte samma förmåga att koncentrera sin urin som firska katter har, därför är det viktigt att du håller koll på att din njurkatt får i sig tillrcäkligt med vätska.  Lär dig hur du vet om din katt är uttorkad och artikeln ger dig handfasta tips åp hur du kan få i din njurkisse mer vätska.

  Läs mer
 • Hur behandlar man katter som har diabetes?
  Hur behandlar man katter som har diabetes?
  1617 Visningar

  Diabetes Mellitus är en vanlig sjukdom hos äldre katter. Många katter kan leva flera år med sjukdomen och ha god livskvalitet om man sätter in behandling i god tid samt går på regelbundna kontroler hos kattens veterinär. Diabetes kräver ofta att man behöver behandla sin katt med insulin livet ut eller under en startperiod. Det är även viktigt att diabeteskatten får en mat som håller blodsockret på en jämn nivå under dygnets timmar.

  Läs mer
 • Varför får katter & hundar diabetes & hur vet jag om min katt eller hund har diabetes?
  Varför får katter & hundar diabetes & hur vet jag om min katt eller hund har diabetes?
  450 Visningar

  Diabetes Mellitus eller sockersjuka som man säger i dagligt tal, är en sjukdom där djuret har ett konstant högt blodsocker(glukos). Detta ger störningar i kolhydrat, fett och protein ämnesomsättningen. Diabetes blir allt vanligare hos både våra katter och hundar då både vi och djuren lever ett mer inaktivt liv och drabbas i högre utsträckning av övervikt. 

  Läs mer
 • Demens hos katt - beteendeförändringar hos katt
  Demens hos katt - beteendeförändringar hos katt
  4566 Visningar

  Äldre katter kan precis som människor få lite ålderskrämpor som sämre hörsel, stela leder och sämre syn. Ibland så kan också tankeförmågan bli lite långsammare och katter kan också drabbas av demens. Artikeln tar upp hur du känner igen om din katt är drabbad av demens samt hur du kan hjälpa din äldre katt som börjar bli lite glömsk.

  Läs mer
Showing 1 to 12 of 38 (4 Pages)