• På rea!
Hill's Prescription Diet Feline k/d
  • Hill's Prescription Diet Feline k/d

Hill's Prescription Diet Feline k/d

275,00 kr
Inkl. moms

Hill's Prescription Diet k/d för katt är en njurdiet för katter med njursjukdom. Fodret innehåller lägre nivåer av fosfor och proteiner för att minska belastningen på njurarna.

Förpackning
Kvantitet

  • Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar) Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar)
  • 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder

HILL'S PRESCRIPTION DIET FELINE K/D är en njurdiet för katter med akut eller kronisk njursvikt.

ANVÄNDNING

Hill´s k/d är en veterinärdiet för katter med akut och kronisk njursvikt. Vid njursvikt är det vktigt att man sätter katten på en diet som är skonsam för njurarna. Med en njurdiet ökar man kattens livskvalitét och livslängd. Njurfoder minskar belastningen på njuren genom ett reducerat fosfor och proteininnehåll.

DOSERING

Kroppsvikt (kg)

Foder (gram)

2

30 - 40

3

40 -  55

4

50 – 70

5

60 - 80

6

65 – 90

7+

+ 11 - 13 g per kg

INGREDIENSER

kommer snart.

TIPS FRÅN VETERINÄREN

Många njurkatter kan ha problem med aptiten. Att kunna välja mellan olika njurfoder, eller mellan blötfoder och torrfoder så kan detta gynna att katten äter bättre. Många njurkatter har en tendens till att bli uttorkade. Ökad andel blötfoder ger ett nödvändigt tillskott av vätska. Njurkatter mår även bra att få ha flera vattenskålar i olika delar av hushållet för att öka deras tendens till att dricka. I de senare stadierna av njursvikt så kan katten förutom njurfoder även behöva fostfatbindare tillsammans med maten för att minska för höga halter av fosfor. Renalzin är en bra fosfatbindare som inte påverkar caliciumhalterna för katten. Vill du läsa mer om njurfoder till katt och få tips på hur du äkar kattens aptit läs vår artikel.

FÖRSTA GÅNGEN DIN KATT ÄTER FODRET

Gör gärna ett mjukt foderbyte första gången din katt äter maten. Blanda lite av den nya maten i det gamla fodret och öka successivt mängden tills att katten efter cirka en vecka står helt på det nya fodret. För väldigt kräsna djur så kan man behöva göra ännu mjukare övergång på 1-2 veckors tid. Se alltid till att ha färskt vatten tillgängligt för katten. För att öka vattenförbrukningen är det bra att ha vatten i flera rum i hushållet.

 

519-015

Datablad

Fodertyp
Medicinska foder
Medicinskt område
Njurar
Urinvägar
Konsistens
Torrfoder