• På rea!
Hill's Prescription Diet Feline k/d portionspåse (12st x 85g)
  • Hill's Prescription Diet Feline k/d portionspåse (12st x 85g)

Hill's Prescription Diet Feline k/d portionspåse (12st x 85g)

218,00 kr
Inkl. moms

Hill's Prescription Diet k/d blötfoder är en njurdiet för katter med akut eller kronisk njursvikt. Vid njursvikt hos katt är det mycket viktigt för kattens livskvalitet och överlevnadstid att katten äter en diet som är snäll och skonsam mot njurarna och som bromsar förloppet av njursjukdommen.

Smak
Kvantitet

  • Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar) Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar)
  • 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder

HILL'S PRESCRIPTION DIET FELINE K/D är blötfoder är en njurdiet för katter. Njurfodret innehåller kontrollerade nivåer av proteiner för att förhindra kvävehaltiga ämnen som orsakar olika allvarliga sjukdomstillstånd. Minskad andel fosfor minskar risken för förhöjda halter av fosfor vilket minskar överlevnadstiden och livskvaliten för katter med njursvikt. Antioxidanter hjälper till att minska skador från fria radikaler, vilket är positivt vid njursvikt.

ANVÄNDNING

Hill´s k/d är en veterinärdiet för katter med kronisk och akut njursvikt. Sätt gärna in njurdieten även vid endast lite förhöjda njurvärden. Njurdieten är mycket viktig för att minska olika obehagliga komplikationer som njursvikt leder till. Om man sätter in njurdieten i tidigt skeende har katten lättare att acceptera byte av foder. Katter som utvecklat njursvikt hanterar förändringar i fodret sämre varför man rekommenderar byte till njurdiet redan i IRIS 1 (njurstadier).

Njurdieten kan även användas till katter som står på läkemedelsbehandling mot hypertyreos, för att vara minska belastningen på njurarna.

DOSERING

Kroppsvikt (kg)

Foder (påse)

2

1 1/3 - 1 3/4

3

1 3/4 - 2 1/2

4

2 1/3 - 3 1/4

5

2 3/4 - 3 3/4

6

3 - 4 1/4

7+

+ 1/2 påse per kg

INGREDIENSER (Kycklingsmak)

Fläsklever, kyckling, fläsk, ris, havrefiber, majsstärkelse, olika sockerarter, animaliskt fett, mineraler,psyllium, fiskolja, DL-metionin, taurin, vitaminer och spårämnen. 

INGREDIENSER (Laxsmak)

Kyckling, fläsk, lax, majsstärkelse, vetemjöl, tapiokastärkelse, olika sockerarter, mineraler och spårämnen, vitaminer, torkade hela ägg, solrosolja, fiskolja animaliskt proteinpulver, ärtproteinkoncentrat. Färgad med bränt socker.

TIPS FRÅN VETERINÄREN

Många njurkatter kan ha problem med aptiten. Att kunna välja mellan olika njurfoder, eller mellan blötfoder och torrfoder så kan detta gynna att katten äter bättre. Många njurkatter har en tendens till att bli uttorkade. Ökad andel blötfoder ger ett nögvändigt tillskott av vätska. Njurkatter mår även bra att få ha flera vattenskålar i olika delar av hushållet för att öka deras tendens till att dricka. Läs fler av våra tips om hur du får din njurkatt att dricka mer. I de senare stadierna av njursvikt så kan katten förutom njurfoder även behöva fostfatbindare tillsammans med maten för att minska för höga halter av fosfor. Renalzin är en bra fosfatbindare som inte påverkar caliciumhalterna för katten.

FÖRSTA GÅNGEN DIN KATT ÄTER FODRET

Gör gärna ett mjukt foderbyte första gången din katt äter maten. Blanda lite av den nya maten i det gamla fodret och öka successivt mängden tills att katten efter cirka en vecka står helt på det nya fodret. För väldigt kräsna djur så kan man behöva göra ännu mjukare övergång på 1-2 veckors tid. Se alltid till att ha färskt vatten tillgängligt för katten. För att öka vattenförbrukningen är det bra att ha vatten i flera rum i hushållet.

Njurkatter kan behöva längre tid för att göra foderbyten. Illamående är ett vanligt problem hos njurkatter. Prata med din veterinär om hur ni kan minska tendensen till detta.

520-001

Datablad

Fodertyp
Medicinska foder
Medicinskt område
Njurar
Urinvägar
Konsistens
Våtfoder

Särskilda referenser

ean13
052742118710