Kit 4 Cat  3 st urinprovtagningskit 3 x 300 g
  • Kit 4 Cat  3 st urinprovtagningskit 3 x 300 g

Kit 4 Cat urinprovtagningskit (3 x 300 g)

159,00 kr
Inkl. moms

Kit 4 Cat är 3 st urinprovtagningskit för katt. Istället för att fylla kattlådan med den vanliga kattsanden så använder du Kit4cat´s mycket verklighetstrogna kattsand. Kit4Cat gör urinprovstagningen enkel i hemmet, då den känns, ser ut som och luktar som vanlig kattsand.

Kvantitet

  • Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar) Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar)
  • 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder

Egenskaper

Sanden är 100% naturlig och är avstötande på vätskor, vilket gör att kattsanden inte suger upp urinen utan kattens urin hamnar ovanpå sanden  där du lätt kan suga på urinen med den medföljande pipetten. I varje set finns ett provrör som ni kan samla urinen i.

Användning

Kit4cat innehåller 3 st set med kattsand för provtagning. Ofta räcker ett för en provtagning men ibland vill vissa katter ha en mer fylld kattlåda för att de skall kissa.

Urinprovstagning hos katt är bra att ta vid flera problem.

1. inför den årliga seniorkollen som ni bör starta vid 8-10 års ålder. Tag med ett urinprov och din veterinär kan kontrollera kattens förmåga att koncentreta sin urin eller förekomst av proteiner i urinen, vilket skulle kunna tyda på en påverkan på kattens njurar.

2. vid urinvägsinfektioner

3. vid njursjukdom- i urinprov kan veterinären kontrollera och följa kattens förmåga att koncentrera sig urin samt eventuell förekomst av proteiner i urinen. Katter med njursjukdom har även tendens till att råka ut för urinvägsinfektioner, därför kan det på vissa katter vara bra att lämna in urinprover för att undersöka detta några gånger om året.

4. vid urinstensproblem - För att din veterinär skall kunna hitta eventuella kristaller i urinen så är det bråttom att snabbt åka med urinprovet till din veterinär för att de skall kunna analysera provet. Inom någon timme behöver din veterinär provet.

5 vid hypertyreos - vid en behandlingsstart av hypertyreos kan det vara bra att följa eventuell ökning av proteinuri för att fånga upp en tidig eventuell njurpåverkan.

6. vid diabetes - för att kontrollera att din katts insulibehandling fungerar kan du mäta förekomst av socker eller ketonkroppar i kattens urin.

Provsanden är biologiskt nedbrytbar och innehåller endast naturliga och icke giftiga ämnen. Då du är färdig med provtagningen kan du enkelt slänga sanden i dina sopor.

887