Hill's Prescription Diet Feline c/d portionspåse (12st x 85g)
  • Hill's Prescription Diet Feline c/d portionspåse (12st x 85g)

Hill's Prescription Diet Feline c/d multicare portionspåse (12st x 85g)

228,00 kr
Inkl. moms

Hill's Prescription Diet c/d blötfoder för katt är är en veterinärdiet som löser upp struvitstenar samt för att förhindra bildandet av nya urinstenar av struvit och kalciumoxalat efter att dessa har lösts upp eller bortopererats. Smaken är framtagen för din katt skall äta de läckra bitarna i såsen. Passar bra som foder vid långtidsutfodring.

 

Smak
Kvantitet

  • Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar) Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar)
  • 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder

HILL'S PRESCRIPTION DIET FELINE C/D är en veterinärdiet som löser upp struvitstenar på ca 14 dagar samt förhindrar återbildning av struvit och kalciumoxalatstenar efter att dessa har lösts upp eller bortopererats. Vid struvitstenar så kan Hills s/d användas initialt för att sedan byta till c/d sker då urinprover visar att dieten löst upp stenarna. Blötfodret har mjuka smaskiga bitar med kyckling eller laxsmak i god sås.

ANVÄNDNING

Hill´s c/d är en veterinärdiet för friska urinvägar som hjälper till att lösa upp struvitstenar och minska återfall av struvit och kalciumoxalatstenar.  Blötfoder kan ges enbart eller kompletteras med c/d torrfoder.

DOSERING

Kroppsvikt (kg)

Foder (påse)

2

1,5 - 2 1/4

3

2 - 3

4

2 2/3– 3,5

5

3 - 4 1/4

6

3,5 - 4 3/4

7+

+ 2/3 påse per kg

INGREDIENSER (Kycklingsmak)

Chicken: Risdrav, kyckling- (32%) och kalkonmjöl, havre, majsglutenmjöl, animaliskt fett, smakbuljong, mineraler, fiskolja, sojabönsolja, vitaminer, DL-methionin, spårämnen och betakaroten. Med naturlig antioxidant (mixade tokoferoler).

INGREDIENSER (Laxsmak)

Kycklinglever, fläsk, lax (4%), vegetabiliskt proteinkoncentrat, tapiokastärkelse, majsstärkelse, vetemjöl, vitaminer, glukos, torkade hela ägg, spårämnen, animaliskt proteinpulver, fiskolja, solrosolja. Färgad med bränt socker.

TIPS FRÅN VETERINÄREN

Vid urinstenar och urinskristaller är det mycket viktigt att öka vattenkonsumtionen. Användning av blötfoder minskar förekomsten och återfallet av urinstensbildning. För att stimulera drickande så ställer man vattenskålar i olika rum i hushållet. Användandet av rinnande vatten till exempel i från vattenfontäner ökar drickandet hos de flesta katter.

FÖRSTA GÅNGEN DIN KATT ÄTER FODRET

Gör gärna ett mjukt foderbyte första gången din katt äter maten. Blanda lite av den nya maten i det gamla fodret och öka successivt mängden tills att katten efter cirka en vecka står helt på det nya fodret. För väldigt kräsna djur så kan man behöva göra ännu mjukare övergång på 1-2 veckors tid. Se alltid till att ha färskt vatten tillgängligt för katten.  

505-001

Datablad

Fodertyp
Medicinska foder
Medicinskt område
Urinvägar
Konsistens
Våtfoder

Särskilda referenser

ean13
052742118819

Du kanske också gillar