Kylpåse engångs
  • Kylpåse engångs

Kylpåse engångs

43,00 kr
Inkl. moms

Kylpåsen är bra att ha hemma, på träning och jakt. Påsen är perfekt att ha i ditt första hjälpen kit eller i bilen för att ta fram om någon skulle drabbas av värmeslag. Vid akut skada kan påsen läggas över den skakade muskeln, senan eller leden för att snabbt kunna motverka svullnad & vävnadsskada.

Kvantitet

  • Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar) Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar)
  • 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder

Använidning

Vid skador i bland annat muskler, senor bildas alltid en blödning.Det är under de första minuterna som skadans blödning ökar mest. En snabb avkylning minskar blödningen och utbredningen av skador. Efter en skada är det viktig att kyla, hålla ett försiktigt tryck över den skadade kroppsdelen och vila (hålla den skadade kroppsdelen stilla).Låt inte hunden eller katten belasta till exempel det skadade benet. Om ni kan bär djuret.

Vid värmeslag är kylning av största vikt. Ha alltid med en kylpåse i bilen och vid promenader under varma sommardagar. Tänk på att vissa djur är känsligare än andra, så som unga och äldre djur, djur med andra sjukdomar så som hjärproblem.

Bruksanvisning

Kylpåsen är lätt att använda. Kylpåsen innehåller 2 separata delar en med vätska och en med kristaller. Då man blandar båda får man en mycket effektiv och snabb kylning. Innehållet skakas och krossas vilket ger en snabb kylande effekt. Placera en handduk emellan den skadade kroppsdelen och kylpåsen, för att förhindra forstskador på kroppen.  Den kylande effekten håller i sig i ca 30 minuter, vilket kan ge en effektiv och långvarig kylning.

För att få en effektiv kylning vid värmeslag är områden utan päls som isolrerar mer effektivt. Lägg kylpåsen inlindad i en handduk eller tygmaterial mellan ljumskarna på katten eller hunden. Vid risk för hjärnskada lägg en kylpåse väl inlindand i tyg mot huvudet,

För engångsanvändning.

149