Cystease
  • Cystease

Cystease

323,00 kr
Inkl. moms

Cystease är kosttillskott för att lindra besvär vid urinvägsbekymmer hos katt (ideopatisk cystit). Cystease ges som komplement till annan behandling eller som förebyggande behandling. Innehåller N-Acetyl-D-glukosamin som täcker och ger en skyddande effekt på slemhinna i urinblåsan, så att mikroorganismer och kristaller hindras fästa och skada.

Kvantitet

  • Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar) Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar)
  • 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder

Egenskaper

I studier har man sett att katter med återkommande bekymmer med urinvägsproblem, har lägre koncentration av glukosaminoglykaner i slemhinnan. Glukosaminglykanerna skall göra slemhinan mindre genomsläpplig och på så sätt skydda urinblåsan från retande súbstanser i urinen som kan leda till inflammation. N-Acetyl-D-glukosamin (som finns i cystease)  har visat sig ha en positiv verkan på katter med nedre urinvägsproblem/inflammation. Med Cystease höjer du koncentrationen i urinblåsans och urinvägarnas slemhinna, vilket ger ett skyddande lager med glukosaminer och minskar obehag.

Användning

Cystease kan ges vid olika problem i kattens urinvägar som då katten bildar urinstenar eller urinkristaller. Cystease ges även som del i behandlingen vid ideopatisk cystit, FIC. Då flera av problemen i kattens nedre urinvägar är stressutlösta är det viktigt att även ha en plan för miljöberikning och stressreduktion i kattens hem. Läs vår artikel på hur du känner igen stress hos din katt och hur långvarig stress kan ge allvarliga sjukdomar, Pandora syndrom.

Cystease ges ofta tillsammans med lugnande doftferomoner Feliway för att minska stress hos katter. Vid stress som kan orsakas av att det finns många katter i samma hushåll ges Feliway FRIENDS som är feromoner speciellt framtagna för att katter skall hålla sams.

Cystease kan ges som förebyggande behandling vid urinstensbildning, då kristallerna inte får lika lätt fäste i urinvägarnas slemhinnor.  Cystease kan även ges som del i behandlingen hos hund som bildar urinstenskristaller. (doseringen är dock 1 tablett per 5 kilokroppsvikt, så för en stor hund blir det mer effektivt att ge andra glukosamintillskott)

Dosering

Vecka 1

1 tablett / 5 kilo kroppsvikt 2 gånger dagligen

vecka 2-4

1 tablett / 5 kilo kroppsvikt 1 gång dagligen

Underhållsdos

1 tablett / 5 kilo kroppsvikt varannan dag

Lätt att ge till katt då den kan ges direkt i munnen eller krossad i kattens mat.

Förpackning med 90 tabletter.

58