Hill's Prescription Diet Feline z/d  (2 kg)
  • Hill's Prescription Diet Feline z/d  (2 kg)

Hill's Prescription Diet Feline z/d (2 kg)

359,00 kr
Inkl. moms

Hill's Prescription Diet z/d Low Allergen för katt är en allergidiet för katter med foderallergi. Maten innehåller höga halter av essentiella fettsyror som minskar och skyddar huden mot hudirritationer. Hills har slutat tillverka z/d low allergen och hänvisar till z/d ultra allergen free.

Kvantitet

  • Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar) Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar)
  • 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder

HILL'S PRESCRIPTION DIET FELINE Z/D hjälper katter med foderallergi att minska allergiska reaktioner på mat. Allergimaten innehåller få råvaror samt hydrolycerad kyckling som enda animaliska proteinkälla. Höga halter av omega 3 och omega 6 i rätt mängd ger näring och skydd åt huden och pälsen. Höga nivåer av antioxidanter hjälper till att neutralisera fria radikaler.

ANVÄNDNING

Hill´s z/d är en veterinärdiet som används vid foderallergi och atopi hos katter. Den används även vid mag-tarmstörningar så som IBD och andra inflammatoriska mag-tarmtillstånd.

DOSERING

Kroppsvikt (kg)

Foder (gram)

2

30 - 45

3

45 -  60

4

55 – 75

5

65 - 85

6

70 - 100

7+

+ 12 - 14 g per kg

INGREDIENSER

Mald ris,risproteinkoncentrat, kycklingleverhydrolysat, vegetabilisk olja, hydrolysat av torkad kycklinglever, kalciumkarbonat, cellulosa, kaliumklorid, dikalciumfosfat, salt, kalciumsulfat, taurin, vitaminer och spårämnen. Innehåller EU-godkänd antioxidant. 

TIPS FRÅN VETERINÄREN

Katter kan inte omvandla fettsyror till essentiella fettsyror av formen GLA, vilka är viktiga för bland annat en frisk hud. För katter måste man tillföra dessa fetter via kosten och i kosttillskott. vid allergi och hos äldre katter kan behovet av extra tillskott av essentiella fettsyror vara högre. Att tillsätta mer fettsyror är positivt för katten och minskar allergiska hudreaktioner.  Essentiella fettsyror ges ovanpå maten dagligen genom fettsyror av hög kvalitet tex viacutan och dr. Baddakys fisk olja.

FÖRSTA GÅNGEN DIN KATT ÄTER FODRET

Gör gärna ett mjukt foderbyte första gången din katt äter maten. Blanda lite av den nya maten i det gamla fodret och öka successivt mängden tills att katten efter cirka en vecka står helt på det nya fodret. För väldigt kräsna djur så kan man behöva göra ännu mjukare övergång på 1-2 veckors tid. Se alltid till att ha färskt vatten tillgängligt för katten. För att öka vattenförbrukningen är det bra att ha vatten i flera rum i hushållet.

 

533

Datablad

Fodertyp
Medicinska foder
Medicinskt område
Allergi
Mage & tarm
Konsistens
Torrfoder