Hill's Prescription Diet Feline c/d Ocean Fish
  • Hill's Prescription Diet Feline c/d Ocean Fish

Hill's Prescription Diet Feline c/d Ocean Fish

649,00 kr
Inkl. moms

Hill's Prescription Diet c/d multicare oceanfish torrfoder för katt är en veterinärdiet för att förhindra bildandet av nya urinstenar av struvit och kalciumoxalat efter att dessa har lösts upp eller bortopererats.

Förpackning
Kvantitet

  • Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar) Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar)
  • 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder

HILL'S PRESCRIPTION DIET FELINE C/D ocean fish är en veterinärdiet som förhindrar återbildning av struvit och kalciumoxalatstenar efter att dessa har lösts upp eller bortopererats. Vid struvitstenar så används ofta Hills s/d initialt för att sedan byta till c/d sker då urinprover visar att dieten löst upp stenarna.

ANVÄNDNING

Hill´s c/d är en veterinärdiet för friska urinvägar som hjälper till att minska återfall av struvit och kalciumoxalatstenar. Dieten har även visat sig kunna lösa upp struvitstenar. Blötfoder kan ges enbart eller kompletteras med c/d torrfoder.

DOSERING

Kroppsvikt (kg)

Foder (gram)

2

30 - 40

3

40 -  55

4

50 – 70

5

60 - 80

6

65 – 90

7+

+ 11 - 13 g per kg

INGREDIENSER

Ris, kyckling och kalkonmjöl, majsglutenmjöl, animaliskt fett, tonfiskmjöl (8%), linfrö, mineraler, smakbuljong, fiskolja, vitaminer, taurin, spårämnen och betakaroten. Konserverande och antioxidant.

TIPS FRÅN VETERINÄREN

Vid urinstenar och urinskristaller är det mycket viktigt att öka vattenkonsumtionen. Användning av blötfoder minskar förekomsten och återfallet av urinstensbildning. För att stimulera drickande så ställer man vattenskålar i olika rum i hushållet. Användandet av rinnande vatten till exempel i från vattenfontäner ökar drickandet hos de flesta katter.

FÖRSTA GÅNGEN DIN KATT ÄTER FODRET

Gör gärna ett mjukt foderbyte första gången din katt äter maten. Blanda lite av den nya maten i det gamla fodret och öka successivt mängden tills att katten efter cirka en vecka står helt på det nya fodret. För väldigt kräsna djur så kan man behöva göra ännu mjukare övergång på 1-2 veckors tid. Se alltid till att ha färskt vatten tillgängligt för katten. För att öka vattenförbrukningen är det bra att ha vatten i flera rum i hushållet.

 

508-050

Datablad

Fodertyp
Medicinska foder
Medicinskt område
Urinvägar
Konsistens
Torrfoder