Hill's Prescription Diet Feline c/d kyckling mousse (24st x 156g burk)
  • Hill's Prescription Diet Feline c/d kyckling mousse (24st x 156g burk)

Hill's Prescription Diet Feline c/d kyckling mousse 156g burk)

146,00 kr
Inkl. moms

Hill's Prescription Diet c/d blötfoder för katt är är en veterinärdiet för att lösa upp struvit samt att förhindra bildandet av nya urinstenar av struvit och kalciumoxalat efter att dessa har lösts upp eller bortopererats. Finns att köpa som 6 st eller 24 st.

 

Förpackning
Kvantitet

  • Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar) Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar)
  • 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder

HILL'S PRESCRIPTION DIET FELINE C/D är en veterinärdiet som löser upp struvit och förhindrar återbildning av struvit och kalciumoxalatstenar efter att dessa har lösts upp eller bortopererats. Vid struvitstenar så används ofta Hills s/d initialt för att sedan byta till c/d sker då urinprover visar att dieten löst upp stenarna.

ANVÄNDNING

Hill´s c/d är en veterinärdiet för friska urinvägar som hjälper till att minska återfall av struvit och kalciumoxalatstenar. Dieten har även visat sig kunna lösa upp struvitstenar. Blötfoder kan ges enbart eller kompletteras med c/d torrfoder.

DOSERING

Kroppsvikt (kg)

Foder (burk)

2

3/4 - 1

3

1 - 1 1/3

4

1 1/4 - 1 2/3

5

1,5 - 2

6

1 2/3 - 2 1/4

7+

+ 1/3 burk per kg

INGREDIENSER

Fläsk, fläsklever, kyckling (5%), ris, majsstärkelse, havrefiber, animaliskt fett, majsglutenmjöl, fiskmjöl, smakbuljong, kalciumsulfat, fiskolja, torkad jäst, glukos, natriumklorid, taurin, torkade hela ägg, joderad salt, natriumcitrat, kalciumkarbonat, vitaminer och spårämnen.  

TIPS FRÅN VETERINÄREN

Vid urinstenar och urinskristaller är det mycket viktigt att öka vattenkonsumtionen. Användning av blötfoder minskar förekomsten och återfallet av urinstensbildning. För att stimulera drickande så ställer man vattenskålar i olika rum i hushållet. Användandet av rinnande vatten till exempel i från vattenfontäner ökar drickandet hos de flesta katter.

FÖRSTA GÅNGEN DIN KATT ÄTER FODRET

Gör gärna ett mjukt foderbyte första gången din katt äter maten. Blanda lite av den nya maten i det gamla fodret och öka successivt mängden tills att katten efter cirka en vecka står helt på det nya fodret. För väldigt kräsna djur så kan man behöva göra ännu mjukare övergång på 1-2 veckors tid. Se alltid till att ha färskt vatten tillgängligt för katten. För att öka vattenförbrukningen är det bra att ha vatten i flera rum i hushållet.

 

506-06

Datablad

Fodertyp
Medicinska foder
Medicinskt område
Urinvägar
Konsistens
Våtfoder

Särskilda referenser

ean13
052742945101

Du kanske också gillar