Hexarinse munskölj
  • Hexarinse munskölj

Virbac Hexarinse munskölj

197,00 kr
Inkl. moms

Hexarinse är en antiseptisk munskölj för hund och katt, vilken kan användas före och efter tandstensborttagning. Hexarinse kan även användas som behandling vid tandköttsinflammation då den är bakteriedödande samt lindrar irritation i tandköttet. Används som behandling till djur med dålig andedräkt.

OBS! Virbac har för tillfället leveransproblem gällande Hexarinse. 

Kvantitet

  • Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar) Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar)
  • 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder

Hexarinse har en antibakteriell ingridiens i klorhexidinet som motverkar sjukdomar i katten och hundens tndkött och tänder. Lösningen är uppfriskande och smaklig, vilket ger djuret en frisk andedräkt samt minskar irritation i tandköttet. Lösningen kan användas dagligen efter varje mål mat eller etfet ordination från veterinär.

Beläggningar på tänderna (plaque) är en deposition av glykoproteiner (som finns i saliven) och munhålebakterier. Redan efter några dagar mineraliseras beläggningarna och bildar tandsten, vilket främjar ännu mer plaquebildning.

 

Om beläggningar på tänderna inte tas bort regelbundet leder detta till inflammation i tandköttet (gingivit). Obehandlad gingivit ger inflammation i de strukturer som omger tanden, vilket leder till tandlossning. Kronisk infektion i munhålan kan även leda till sjukdomar i övriga kroppen till exempel i hjärta, lungor, njurar.

Stor ekonomisk flaska på 237 ml

61

Du kanske också gillar