Adaptil (DAP) Spray
  • Adaptil (DAP) Spray

Adaptil Transport Spray

229,00 kr
Inkl. moms

Adaptil Spray innehåller hundens lugnande feromon. Feromoner är doftsubstanser som alla däggdjur utsöndrar för att kommunicera ordlöst till sina artfränder. Du kan använda Adaptil för att lugna din hund vid olika moment som din hund kan känna oro inför. Så som nyårssmällare, åka bil, kloklippning med mera.

Kvantitet

  • Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar) Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar)
  • 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder

Adaptil Spray innehåller en syntetisk motsvarighet till hundens lugnande feromon. D.A.P. ökar hundens grundtrygghet och kan på så sätt hjälpa hunden att bättre klara av nya oroande situationer, miljöer eller i andra samanhang där hunden kan känna oro. Används för att lugna hunden tex vid transport.

Genom att avge ett visst feromon påverkar en individ beteendet hos en annan individ av samma art. Feromoner skall inte förväxlas med hormoner vilka är substanser som produceras inne i kroppen av ett organ eller en vävnad, och som efter trans- port med blod eller lymfa till ett helt annat organ utlöser specifika reaktioner.

Alla däggdjurshonor avger ett feromon, på engelska kallat ”appeasing pheromone” (på svenska lugnande, betryggande), vilket förmedlar en känsla av trygghet och lugn till avkomman.

Hundens lugnande feromon, D.A.P. utsöndras i juverområdet på den digivande tiken och förmedlar lugn och trygghet till valparna. D.A.P. feromon påverkar valparna så att de vågar undersöka sin omgivning och ger dem en grundtrygg- het i mötet med nya och främmande föremål och situationer. Studier visar att också vuxna hundar påverkas på liknande sätt av D.A.P.

Användningsområde

D.A.P. Spray förebygger och hjälper valpar och vuxna hundar att bibehålla sitt lugn i nya situationer både i kända och okända miljöer. D.A.P. Spray kan användas både inom- och utomhus som t.ex. vid:

- Bilturer och andra transporter
- Åksjuka
- Tillvänjning till nya miljöer
- Veterinärbesök, inläggning på djurklinik
- Ovanliga och oförutsägbara situationer

- rädsla för smällare till exempel vid nyår, läs mer i artikeln.

Har 1 veckas karrens vid tävling/utställning

Apaptil kan kombineras med våra andra lugnande kosttillskott om din hund har större oro/rädslor. Iharmonisolliquinanxitane och zylkene.

15