Pronefra fosfatbindare 60 ml
  • Pronefra fosfatbindare 60 ml

Pronefra fosfatbindare

255,00 kr
Inkl. moms

Pronefra är en av den nyare generationens fosfatbindare, vilka är en viktig del i behandling av akut och kronisk njursvikt hos katt & hund. 

Förpackning
Kvantitet

  • Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar) Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar)
  • 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder

Användning

Pronefra från virbac är en fosfatbindare för att minska hyperfosfatemi hos katter och hundar med njursvikt. Ökade halter talar för en fortskridning av njursvikten och en sämre prognos. Att behandla och hålla fosfathalterna nere ökar kattens livslängd och minskar allvarliga komplikationer. Fosfatbindare är ämnen som man ger tillsammans med kattens mat. Dessa binder upp fosfor i maten så att det passerar ut med kattens avföring istället för att tas upp i tarmen. 

Egenskaper

Pronefra är en unikt kombinationspreparat för minskning av fosfor hos njursjuka. Preparatet kombinerar Calciumkarbonat med magnesiumkarbonat, där båda är kända fosfatbindare. Pronefra innehåller mindre halter av båda de fosfatbindande ämnen, vlilket gör att man minskar risken för förhöjda halter av calcium och magnesium. Pronefra innehåller även andra ämnen som är gynnsamma för patienter med njursvikt. Chitosan kan binda upp ämnen i tarmen för att minska de uremiska gifterna.

Bruksanvändning

Innan användning av Pronefra skaka flaskan noga. För att fosfatbindare skall fungera så måste de ges tillsammans med måltiden för att förhindra att mer fosfor tas upp från tarmen till blodet. Fördela dygnsdosen på dygnets alla måltider eller fördela dygnsdosen på minst 2 måltider. Pronefra kan blandas i maten men den kan även ges direkt i munnen. Om nivåerna med fosfor inte minskat efter 1 månads behandlingstid prata med din veterinär om att öka dosen fostfatbindare. Om din katt har ökade halter av calcium kan du diskutera med veterinären om att minska dosen pronefra. Alternativt kombinera denna med en annan icke-clacium-innehållande fosfatbindare.

Om din katt inte redan äter njurdiet prata med din veterinär om att byta mat på din katt.

Tips från veterinären

Det kan vara svårt att få en njursjuk katt att äta i vår artikel finns flera handfasta tips om hur du stimulerar din njursjuka katts aptit.

731-60

Särskilda referenser

ean13
3597133064544

Du kanske också gillar