Kolla Betet - parasitkontroll av betet 1 odling
  • Kolla Betet - parasitkontroll av betet 1 odling

Kolla Betet - parasitkontroll av betet 1 odling

199,00 kr
Inkl. moms

Kolla betet är en kontroll av dina hästars bete. Den stora blodmasken som är hästens farligaste parasit kan du hitta i förra årets avföring & eventuellt sätta in åtgärder innan betessläpp. Testet innehåller 5 st påsar för samlingsprover från 5 hästar som ni skickar i väg i det färdigfrankerade brevet till Laboratoriet för analys. Efter max 2 veckor får ni svar.

Kvantitet

  • Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar) Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar)
  • 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder

Stora blodmasken (Strongylus vulgaris) är hästens farligaste parasit och det är därför viktigt att hålla koll på att den inte finns i besättningen. Från januari går det att hitta stora blodmasken upptagen förra betessäsongen i proverna. Provet måste dock odlas (äggen måste kläckas) för att kunna skilja stora från lilla blodmasken. Eftersom stora blodmasken kan finnas även hos hästar med mycket låga EPG-nivåer är det fram för allt viktigt att testa de individer som låg lågt efter betet och som därför inte avmaskades. OM stora blodmasken upptäcks i odlingen är det en bra information inför betessäsongen så man har god tid på sig att sätta in åtgärder på  årets betesmarker. Däremot kan man vänta med eventuell avmaskning tills närmare betessläpp. Vi har nu tagit fram kollabetet som är ett provtagningskit för enbart odling avsedd för att hitta stora blodmasken i grupper om 5 hästar. Varje hästs prov packas för sig och märks tydligt med grupp och ID-nr, labbet gör gruppodlingen/arna. 

Odlingen sätts samma dag proverna kommer till labbet och du får en bekräftelse via e-mail att vi mottagit provet. Efter max 2 veckor skickas svaret via e-post eller brev. Förpackningen är en returförpackning med portot betalt. 

Innehåller provtagningspåsar och följesedel. Analysen ingår i priset.

1091