Furminato Limited edition Large Cat Long hair
  • Furminato Limited edition Large Cat Long hair

Furminato Limited edition Large Cat Long hair

249,00 kr
Inkl. moms

Furminator Limited edition cat large long hair är en effektiv och snygg borste för din katt. Furminator är patenterad & speciellt utformad för att borsta den stora katten med lång päls. Passar katter över 4,5 kilo. Hjälp din katt att sluta fälla & slipp katthår i soffor och på mattor!

Kvantitet

  • Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar) Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar)
  • 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder

Användning

FURminator tar lätt bort löst och dött ullhår utan att klippa/skära och lämnar kvar täckhåren orörda och fina.  90 % av de lösa håren följer med FURminator då du borstar. Använing av FURminator rekommenderas av veterinärer för att förebygga problem med hårbollar som kan orsaka katter mycket obehag och lidande. Att borsta sin katt med FURMinator minskar även allergener som på verkar djur och människor som är allergiska mot katter.

Den nya modellen av FURminator har ett ergonomiskt handtag som gör den lätt att arbeta med.

Bruksanvisning


Då du skall borsta din katt se till att pälsen är torr och ren. Om din katt är smutsig använd först ett milt schampo så som Duxo Underhåll Schampo och torka katten innan du startar borstningen. Lös upp eventuella tovor innan du börjar. Om din katt har mycket tovor använd balsam spray för att lösa ut tovorna lättare.

Då du borstar borsta medhårs igenom pälsen, nedifrån och upp, bort ifrån kattens hud. Bortsa försiktigt med mjuka långa rörelser och flytta borsten längs med kroppen så du inte borstar på samma ställe flera gånger och då tar för mycket päls.

Du behöver inte trycka hårt på borsten utan var lätt på handen och var extra mjuk/försitig på kattens känsliga områden så som ansikte, svans, mage, ben och runt könsorganen.

Du skall inte använda verktyget om din katt har några skador eller sår i huden. Eftersom FURminator tar bort döda och lösa hårstrån så skall den endast användas på katter som är fällande raser.