Oralade smaklig flytande närings & vätskeersättning  500 ml
  • Oralade smaklig flytande närings & vätskeersättning  500 ml

Oralade smaklig flytande närings & vätskeersättning 500 ml

99,00 kr
Inkl. moms

Oralade är en ny avancerad välsmakande dryk för hund & katt som av olika anledningar har ett ökat behov av näring & vätsketillförsel som till exempel vid diarré, leverproblem, njursvikt eller annan sjukdom. Flaskan är redo att använda du häller bara upp den välsmakande dryken med kycklingsmak så brukar de flesta djur dricka upp med god aptit själva! 

Kvantitet

  • Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar) Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar)
  • 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder

EGENSKAPER

Oralade är förenklat en härlig "energidryck" för djur! Nu äntligen kan du direkt starta ge näring och vätska utan att behöva fasta de stakars djuren som har diarré, pankreatit. Studier har visat att fasta vid gastro-enterit istället kan skada slemhinnan i tarmarna. Med Oralade kan du direkt starta ge näring i form av nödvändiga aminosyror, hydrolyserad kycklinglever (så du även kan ge den till foderallergiska djur), dextros som är en enkel sockerart som minskar magsyreutsöndring och ger djuret tillskott av energi.

Oralade ger vätsketillskott genom balanserade elektrolyter som ersätter förluster orsakat av kräkningar och diarré. Den isotona lösningen gör att den absorberas snabbt och ger djuret uppvätskning. Lösningen innehåller inga bittra koncerveringsämnen utan naturlig kycklingsmak!

ANVÄNDNING

Oralade har låg proteinhalt, lågt innehåll av fosfor vilket gör den perfekt som tillskott även för katter och hundar med akut och kronisk njursvikt. Drycken kan även användas till patieneter där man vill öka urinmängden så som vid urinstensproblem, om djuret har kristaller i urinen eller efter urinstensoperation och FIC.

Oralade är även perfekt som vätskestöd och stöd för magen efter valpning, samt under varma dagar, vid jakt eller annat hårt arbete. Kan ges tillsammans med andra högenergidieter så som Recovery, hills a/d, och calo-pet.

Oralade kan både användas som oral tillförsel direkt ur matskål men den lämpar sig även att användas av pateinter som tubmatas till exempel katter men leverförfettning och pankreatit.

DOSERING

Med Oralade behöver du inte fasta ditt djur utan starta behandlingen så fort som möjligt för att ge djuret näring och vätska som den så väl behöver. Då 

Vid diarré: 

STORLEK              MEDELVIKT        REK. VOLYM/DYGN       Ml/kilo kroppsvikt         

Katter/små hundar    3 kg              150 ml                         50

Små hundar             8 kg               350 ml                         44

Medel stor hund       20 kg             660 ml                         33

stora hundar            50 kg             1320 ml                       26

Om djuret kräks:

ge 0,25 - 0,5 ml/kg/ timme, öka sedan denna dosering med 50 % varje 8-12:e timme. Övriga kommerciella dieter kan man lägga till efter man gett Oralade, en mickro-enteral näringen, då den har tolererats utan kräkningar, vilket ofta är 8-12 timmar efter behandlingsstart.

Tips från veterinären

Frys ned lösningen och fyll i små fack för isbitar som du lätt kan styckfrysa och ta upp vid behov. Frysta isbitar är perfekta att ta upp och kasta ut på gärsmattan och låta hunden slicka i sig för vätska och nedkylning. Isbitarna är även perfekt att använda för att smaksätta vatten för katter och hudnar med njursvikt för att få dem att dricka mer. Läs mer om vår tips på hur du får njurkatter att dricka mer.

935

Du kanske också gillar