Dr. Baddaky´s fiskolja 500 ml flaska
  • Dr. Baddaky´s fiskolja 500 ml flaska

Omega-3 fiskolja (Dr. Baddaky) 500 ml

350,00 kr
Inkl. moms

Omega 3 fiskolja är en ren naturprodukt, framställd genom rening av naturliga oljor från kroppsfettet i fisken. Speciellt för denna fiskolja är det höga innehållet av fettsyran EPA (Eikosapentaensyra). Oljan innehåller hög kvalitativa essentiella fettsyror som har antinflammatoriska verkan på känslig/skadad hud & stela leder. Omega 3 är också viktga för friska ögon, njurar & hjärtan.

 

Kvantitet

  • Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar) Snabba leveranser med PostNord (normalt 1-4 dagar)
  • 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder 14 dagars returrätt och alltid smakgaranti på foder

Omega-3 fettsyror utgör 37%, varav EPA 18%, DHA (Dokosahexaensyra)  12%. E-vitamin (antioxidant) tillsätts i fiskoljan.
Dr. Baddakys Fiskolja är producerad och paketerad enligt de krav som gäller för produktion av farmaceutiska produkter.

Omega-3 fettsyrornas speciella verkan
Omega-3 fettsyrornas positiva egenskaper knyts i stor grad till den fysiologiska verkan av eikosanoiderna som bildas av fettsyran EPA. Eikosanoider är vävnadshormon som tromboxaner, prostacykliner, prostaglandiner och leukotriener. Dessa eikosanoider från omega-3 fettsyran EPA skiljer sig väsentligt från eikosanoider bildat av andra fettsyror. Man antar att omega-3 fettsyran DHA (Dokosahexaensyra) har speciella strukturella egenskaper. Det finns väldigt mycket DHA i ögats näthinna, hjärnvävnad och i vissa andra celler som t.ex. spermier. Det är dokumenterat att DHA är viktig för ögats retina och synfunktionen hos unga primater.

Tillskott och hållbarhet
Det generella innehållet av omega-3 fettsyror i hundfoder är lågt, och bör troligen förbli så. Näring baserad på kornprodukter och slaktavfall från djur, utfodrade med korn, innehåller alldeles för lite omega-3 fettsyror. Omega-3 fettsyror med animaliskt ursprung har den dåliga egenskapen att de har lätt för att härskna. Detta gör att råvaror rika på fleromättade fettsyror inte är särskilt ägnade för produktion av torrfoder till hund, märk väl, sådant torrfoder blir paketerat idag. Därför rekommenderas Dr.Baddakys Fiskolja med omega-3 fettsyror som fodertillskott till hund och katt.

Omega-3 fettsyror och hud
Tillskott av omega-3 fettsyror rekommenderas p.g.a.:
1) eikosanoider från omega-3 fettsyrorna dämpar inflammationsreaktioner i huden,
2) huden byter snabbt ut celler, och tillskott av omega-3 fettsyror ger därför en snabb förbättring av hud och pälskvalité.

Omega-3 fettsyror och led
Tilskott av fiskolja till hundar med ledproblem har visat sig vara lovande med tanke på ökad funktionalitet och reduktion av smärtstillande mediciner.

Omega-3 fettsyror och njurar
Tillskott av omega-3 fettsyror ökar den glomerulära filtrationen hos hund med nedsatt njurfunktion. Orsakerna till detta är att omega-3 fettsyrornas metaboliter (eikosanoider) verkar vasodilaterande på blodkärlen i njurarna. Detta motsvarar de fysiologiska effekter man har sett när man gett fiskolja till människor för att stärka hjärt-kärlsystemet.

Dr. Baddaky
275

Du kanske också gillar