Hud och pälsvård

Nyheter

Erbjudande

Om oss

Hud och pälsvård

Det är viktigt att vårda din katts hud och päls. Problem med hud och päls kan ofta behandlas med hjälp av medicinska schampon, essentiella fettsyror och tillskott för hud och klor. Vi har lösningar för både hudinfektioner, allergier och klåda som passar kattens personlighet. Hos oss hittar du både medicinska schampon så som Douxo och virbac för ...

Det är viktigt att vårda din katts hud och päls. Problem med hud och päls kan ofta behandlas med hjälp av medicinska schampon, essentiella fettsyror och tillskott för hud och klor. Vi har lösningar för både hudinfektioner, allergier och klåda som passar kattens personlighet. Hos oss hittar du både medicinska schampon så som Douxo och virbac för att behandla hudinfektioner, mjällbildning och klåda. Vi har även komplement till dessa schampo i form av sprayer som du kan spraya på din katts päls och då slippa skölja ur och bada den katt lika ofta. Vi har Douxo klorhexidinspray, Douxo mjällspray och Douxo lindra spray. Ett annat sortiment är Ermidra som är klådstillande och rengörande schampo, spray och mousse. Mousser kan du massera i på din katts hud och du slipper då bada lika ofta. För öroninfektioner har vi en rad olika preparat som behandlar infektioner och tar bort vaxbildning vid till exempel öronskabb.

Mer

Hud och pälsvård Det finns 24 produkter.

Underkategorier

 • Borstar och rakapparater

  Att borsta och ta hand om din katts päls är viktigt både för den mentala & fysiska hälsan. Att borsta din katt ger dig möjlighet att knyta ann till din katt. Den massage borstning ger ökar blodcirkulation och kattens välmående. För den stressade katten kan borstning och massage ha en lugnande effekt. Borstning är också viktigt under perioder av fällning, för att undvika hålbollar och tovbilning. Vi har flera produkter som passar vid olika tillfällen så som Furminator som är en effektiv borttagare av lösa hårstrån samt Kong Zoom Groom som är en skonsamm borsta som samtidigt ger din katt skön massage.

 • Schampo och balsam

  Ofta sköter katten sin egen hygien men det finns tillfällen då de behöver lite hjälp på traven. Ibland kan katten behöva ett bad för att rengöra smutsig & oren päls och ibland kan katten behöva lite mer lyster och glans i en livlös päls. Vi har medcinska och vårdande schampon av flera märken. Vid hudinfektioner har vi klorhexidinschampon så som Douxo klorhexidin och Virbac Pyoderm. Vid jästsvampsinfektioner fungerar Malacetic schampo och spray bra som behandling. Vid allergier och klåda hos katt är Douxo LIndra scahmpo och spray lindrande för huden. Vi säljer även mousser som inte behövs sköljas ut från kattens päls, då vi vet att det är svårt att bada en katt. För mjällig hud finns Douxo mjäll mousse, för smutsig hud finns Douxo klöorhexidin mousse samt Ermidra MOusse som fungerar både vid smutsig och kliande hud.

  Du skall alltid välja schampon som är gjorda för katt, vissa djurschampon kan innehålla ämnen som är farliga för katt. Douxo underhållschampo och Aptus schampo är exempel på skonsmamma schampon.

Visar 1 - 24 av 24 artiklar
 • 95,00 kr
  2 Recension(er)

  Aptus Biorion är ett kosttillskott som ger frisk hud, päls och klor hos hund & katt. Biorion ger starka klor och förebygger klosprickor. Innehåller biotin och metionin som är viktiga för en frisk hud & päls. Kan ges som del i behandling av klosprickor, klokapselavlossning samt bidrar till att huden bibehåller sin balans.

  95,00 kr
 • 139,00 kr

  Bezo-Pet är en välsmakande kattmalt. Pastan är verksam vid uppkomst av hårbollar hos katt. katter fäller hår i någon grad av året runt. Vid kattens egen pälsvård kommer det ner hår i magen som inte kan smältas i matsmältningssystemet. Då kan en propp uppstå (Sk hårboll). Vid regelbunden tillförsel ab Bezo-pet 2-3 ggr/veckan komemr dessa hårbollar lättare...

  139,00 kr
 • 136,00 kr

  CatMalt är ett kosttillskott för reglering av kattens tarmfunktion. Motverkar uppkomsten av hårbollar samt kan kan vara lite laxerande och smörjande vid trög mage. Lätt att ge till katten som ofta slickar i sig den själv. 

  136,00 kr
 • 133,00 kr

  För rengörning och desinfektion av kattens öron. Motverkar irritation och dålig lukt. Lösningen är lämplig för rutinmässig rengörning men även som förebyggande rengörning där katten har återkommande öronproblem.

  133,00 kr
 • 215,00 kr
  Rea!
  1 Recension(er)

  Dermacetic Wet wipes är våtservetter för rengöring av hudveck så som nos, läppar, vulva, svans och tassar. Låga halter av ättiksyra är naturligt antiseptiska & motverkar jästsvampsinfektion som ofta bildas i hudveck. De naturligt nedbrytbara servetterna är av hög kavlitet och doftar behagligt av exkotisk frukt.

  215,00 kr
 • 159,00 kr
  1 Recension(er)

  Douxo Klorhexidin Pads till oren hud hos hund, katt & häst. De färdiga tvättservetterna är smidiga och lätta att använda vid sårrengöring och vid mindre hudinfektioner.Restad

  159,00 kr
 • 210,00 kr

  Douxo Calm (lindra) spray innehåller ämnet phytosphingosine som är en naturlig beståndsdel i huden och spelar en viktig roll i hundens skyddsbarriär. Används till känslig hud som komplement till behandling vid allergi och klåda. Motverkar även mjällbildning.

  210,00 kr
 • 165,00 kr
  2 Recension(er)

  Douxo (Lindra) Calm gelspray används på hud vid lokal irritation så som behandling av mindre fukteksem (hot spot), insektsbett mm. Innehåller den antibakteriella och svampdödande ämnet phytosphingosine.NU i lager.

  165,00 kr
 • 142,00 kr

  Micell lösning rengör öron och löser upp vaxproduktion i öronen. Kan även användas för rengöring runt ögonen där det ibland bildas smuttsig och tovig päls.

  142,00 kr
 • 195,00 kr

  Douxo Pyo klorhexidin schampo används vid irriterad hud hos hund, katt & häst som komplement till medicinsk behandling vid hudinfektioner. Hjälper till att upprätthålla hudens skyddsbarriär. Innehåller inga artificiella ämnen eller konserveringsämnen.

  195,00 kr
 • 199,00 kr

  Douxo Seb (Mjäll) mikroemulsion spray för behandling av ökad mjällbildning (torr och fet seborré) hos hund och katt. Kan kombineras med Mjällschampo eller med Mjäll spot-on. Lätt att applicera på hudförändringen. Innehåller Phytosphingosine; en naturlig beståndsdel i hudens skyddsbarriär.

  199,00 kr
 • 550,00 kr

  Används till hund och katt vid ökad mjällbildning, dock ej mjällkvalster ensamt eller som komplement till annan behandling. Används vid svansseborré, vid riklig vaxproduktion i öronen. Lätt att applicera. Innehåller Phytosphingosine; en naturlig beståndsdel i hudens skyddsbarriär. Finns att köpa som 1, 6 eller 25 st pipetter.

  550,00 kr
 • 25,00 kr

  Används till hund och katt vid ökad mjällbildning, dock ej mjällkvalster ensamt eller som komplement till annan behandling. Används vid svansseborré, vid riklig vaxproduktion i öronen. Lätt att applicera. Innehåller Phytosphingosine; en naturlig beståndsdel i hudens skyddsbarriär.

  25,00 kr
 • 229,00 kr

  Elastopad är en mjugörande, fuktighetsbevarande kräm som behandlar & skyddar skadad,sprucken & torr hud. Elastopad masseras in på hudområden som är skadade el. är känsliga så som förhårdnader på armbågar, haser, nosspegel & trampdynor. Elastopad skyddar även mot UV stråling. Stryk ett tunnt lager på solutsatta områden så som nosspegel...

  229,00 kr
 • 303,00 kr

  Ermidrà Spray är en fuktighetsgivande hudspray för hund & katt. Den tillför huden fuktighet genom propylenglykol, D-panthenol och glycerin. Mjölkört och zink gluconate reglerar talgproduktionen och har lugnande och kylande egenskaper. Liposomer (mikrokapslar) transporterar de aktiva ämnena till djupare hudlager och bidrar till en långtids effekt. Kan...

  303,00 kr
 • 249,00 kr
  1 Recension(er)

  Färskpressad laxolja som innehåller Omega 3-6-9 av hög kvalitet och med goda hälsoeffekter på leder och rörelseapparaten samt på hud, päls och klor.

  249,00 kr
 • 65,00 kr

  Manuka G är en steril honungsbaserad sårgel i en engångstub. Sårgelen består av 100% Leptospermum- honung från Nya Zeeland. Honungsförbandet hjälper till att bevara en fuktig sårmiljö, vilket stimulerar sårläkningen. De höga sockernivåerna i Manuka G sårgel resulterar i ett osmotiskt tryck som främjar försvinnandet av nekrotisk vävnad och ger en snabb...

  65,00 kr
 • 389,00 kr
  2 Recension(er)

  Praktiska våtservetter som innehåller en unik kombination av antiseptiska ämnen. För rengöring av alla tänkbara hudområden så som hudveck i ansiktet, vulva, svans, rengöring av öron, avtorkning av sekret från ögonregionen. Perfekt vid behandling av hudinfektioner orsakad av jästsvampar.

  389,00 kr
 • 225,00 kr
  1 Recension(er)

  Dr. Baddaky fiskolja är en ren naturprodukt, framställd genom rening av naturliga oljor från kroppsfettet i fisken. Speciellt för denna fiskolja är det höga innehållet av fettsyran EPA (Eikosapentaensyra). Oljan innehåller hög kvalitativa essentiella fettsyror som har antinflammatoriska verkan på känslig/skadad hud & stela leder. Omega 3 är också...

  225,00 kr
 • 318,00 kr

  Omega 3 fiskolja är en ren naturprodukt, framställd genom rening av naturliga oljor från kroppsfettet i fisken. Speciellt för denna fiskolja är det höga innehållet av fettsyran EPA (Eikosapentaensyra). Oljan innehåller hög kvalitativa essentiella fettsyror som har antinflammatoriska verkan på känslig/skadad hud & stela leder. Omega 3 är också viktga...

  318,00 kr
 • 225,00 kr
  5 Recension(er)

  Viacutan Plus är ett fodertillskott för hund och katt med essentiella antiinflammatoriska fettsyror och naturliga antioxidanter som har antinflammatorisk verkan på orolig hud. Mildrar allergiska reaktioner och minskar användningen av antibotika.

  225,00 kr
 • 1 045,80 kr 1 260,00 kr -17%

  Erbjudande om mängdrabatt vid köp av 6 st Viacutan Plus pump. Köp 6 och betala för 5!

  1 045,80 kr 1 260,00 kr -17%
  Reducerat pris!
 • 185,00 kr

  Allerderm är det senaste i hudvård. Vid hudsjukdom är hudbarriärren skadad, den unika lösningen "lagar" skadad hud. Allerderm innehåller hudlipider, viktiga ceramider, kolesterol & fettsyror som liknar de som finns i friska hundar & katters hud. Finns i 2 storlekar, 2 ml och 4 ml.

  185,00 kr
 • 187,00 kr

  Virbac Megaderm är ett högkoncentrat innehållande de essentiella fettsyrorna omega 6 & omega 3 i det korrekta förhållandet 5:1 samt med vitamin A & E. De antinflammatoriska fettsyrorna återställer snabbare skadad hudbarriär & främjar god pälskvalitet.

  187,00 kr
Visar 1 - 24 av 24 artiklar